hoorapparaten

Goed hoorcentrum biedt de ruimste keuze aan hoorapparaten van verschillende merken. Een hoorapparaa…

oordoppen

In onze hoorcentra vind je een uitgebreid en uiterst kwalitatief aanbod oordoppen. Universele gehoo…

hoorhulpmiddelen

Een compleet aanbod hoorhulpmiddelen voor vrij of gecombineerd gebruik.

onderhoudsproducten

Bij aankoop van je hoorapparaat krijg je een gratis set onderhoudsproducten mee.

gratis hoortest

moet je steeds vragen om herhaling?

Heb je het gevoel dat mensen te stil en onduidelijk praten? Zet je de televisie en radio vaak luider? Hoor je de deurbel en telefoon onvoldoende rinkelen? Kan je niet meer genieten van het fluiten van de vogels in de tuin?

Indien je enkele van deze bovenstaande vragen positief hebt beantwoord, kan dit wijzen op een verminderd gehoor.

 

 
Onze audiologen analyseren jouw gehoor.

Dit neemt slechts enkele minuten in beslag. Je weet meteen of je gehoorverlies hebt en wat je kan doen om je gehoor te verbeteren.

of doe de online hoortest hier.

 

hoe werkt zo'n test?

"Eerst en vooral luisteren we naar je klachten. Pas dan kijken we grondig in je oren, want slechter horen, kan ook met een oorprop te maken hebben", vertelt Sofie Walcarius, audiologe bij Goed. Daarna volgt een toonaudiometrie. "Herinner je je de hoortest van op school? Wij doen hetzelfde, maar dan nauwkeuriger. Via een hoofdtelefoon bieden we je allerlei 'biepjes' aan, zowel de hoge als de lage tonen. Aan jou om aan te geven wanneer je iets hoort." Na 10 minuten testen, rolt er een audiogram uit de printer. Dat geeft jouw gehoordrempel aan, of de grens tussen horen en niet-horen. "Als er sprake is van gehoorverlies, verwijzen we je door naar de neus-keel-oorarts. Met een medisch voorschrift kan je gedurende vier weken een hoortoestel uitproberen. Volledig kosteloos en zonder aankoopverplichting. Vaak voeren we, om te weten welk hoortoestel geschikt is, een spraakaudiometrie uit. In plaats van 'biepjes' hoor je woorden, die je moet proberen te herhalen. Zo wordt duidelijk hoe goed je de spraak nog verstaat. Vervolgens kan je in overleg een hoortoestel kiezen, afgestemd op jouw verwachtingen, leefwereld en smaak. Tijdens de proefperiode kom je regelmatig terug om je hoorapparaat aan je wensen aan te passen. We nemen nieuwe spraakaudiometrie af om te meten of je beter verstaat. Gemiddeld ligt het resultaat zo'n twintig procent hoger dan voorheen."

Na de testperiode raadt de audiologe aan om twee keer per jaar  naar het hoorcentrum terug te keren voor een grondig onderhoud. Het hoortoestel wordt gereinigd en ontsmet, dopjes en slangetjes worden vernieuwd en er wordt uitgebreid naar je ervaringen gepolst. "Echt grote veranderingen zijn normaal niet meer nodig. Hoogstens zullen we wat bijregelen zodat je de spraak nog beter verstaat", vertelt Sofie. "Het cliché dat je van een hoorapparaat luie oren krijgt, klopt niet. Integendeel. Een hoorapparaat versterkt het geluid en zorgt ervoor dat je je gehoor meer gaat trainen en dus minder snel achteruitgaat".

Schrijf nu in op onze nieuwsbrief

x

* Alle verplichte velden

Geïnteresseerd in gehoorverlies en hoorapparaten
Geïnteresseerd in gehoorbescherming / oordoppen

Uw gegevens zullen enkel door Goed gebruikt worden. Volgens de wet van 8/12/1992 op de bescherming van de privésfeer heeft u het recht om deze gegevens te raadplegen en desgewenst aan te passen.